Arsip

Posts Tagged ‘Sunda’

SMS Lebaran Sunda – Edisi 1

25 Agustus 2010 2 pairan

Dihandap ieu sababaraha conto SMS Lebaran Idul Fitri dina Bahasa Sunda:

Read more…

Advertisements

Sakolébat Sajarah Aksara Sunda

Minangka salah sahiji kabudayaan anu umurna cukup lila, sacara historis leuwih ti 16 abad ka tukang, kabudayaan Sunda ngabogaan kakayaan titilar kabudayaan mangrupa barang-barang tulisan, kawas prasasti, piagam, sarta naskah kuna anu cukup réa. Hal ieu némbongkeun ayana kaparigelan talari tulis-nulis di golongan balaréa Sunda. Kanyataan kasebut sakaligus ngabuktikeun ayana kasadaran anu luhur ti para karuhun balaréa Sunda ngeunaan pentingna nepikeun informasi hasil kaseukeutan wawasan, pikiran, sarta rarasaan maranéhanana mangrupa alpukah atawa ideu-ideu anu maranéhanana rekam ngaliwatan sarana basa sarta aksara dina saban waktu anu diliwatanana.

Kaparigelan balaréa dina tulis-nulis di wewengkon Sunda geus dipikanyaho di mana ayana kira-kira abad ke-5 Masehi, dina mangsa Karajaan Tarumanagara. Hal éta kasampak dina prasasti-prasasti ti jaman éta anu kalolobaan geus diomongkeun ku Kern (1917) dina buku anu dijudulan Versvreide Geschriften; Inschripties van den Indichen Archipel. Karya kasebut eusina cukup pepek data-data inskripsi sarta facsimile dibiruyungan peta arkeologis anu cukup écés.

Read more…

Film Sunda (A-Z)

Di handap ieu di daptar sababaraha judul film (film atawa pilem nya ? :D), anu baris di produksi di tatar Sunda. Eta film-film teh mangrupakeun alih basa tina film-film populer sa alam dunya. Daftar ieu disusun sacara alpabet (A-Z). Kumargi film tangtuna oge baris nambahan, tah kumargi kitu tulisan  ngenaan ieu baris ngalaman dianyarkeun (update). Tah ieu daftar film anu dimaksud:

Read more…

Katagori:Sunda | Bodor Tag:,