Kenalan Sama Arafa Tea

Arafa Tea

...not enough a cup of coffee...

Hari ini saya kedatangan tamu dari Surabaya, salah satu teman kuliah saya berlibur ke Bandung. Pagi-pagi jam 6 saya jemput dia ke stasiun masih dengan muka bantal dan hasrat tidur yang menggebu-gebu. Sesampainya di kosan saya dan dia ngobrol-ngobrol bentar dan jreng..jreng..kami tidur lagi. Ha ha. Wajar saja dia capek dan ngantuk karena baru saja menempuh perjalanan kurang lebih 12 jam dengan kereta Mutiara Selatan.

Kami berencana keluar setelah Duhur namun rupanya cuaca berkata lain, kami tidak bisa kemana-mana dan terjebak di kamar kosan karena hujan terus-menerus turun sepanjang hari. Siang hari saya membuat bihun sarden serta menggoreng tempe dan telur dadar untuk makan siang. Akhirnya kami baru bisa keluar kosan setelah magrib, padahal kami sudah siap pergi sejak habis Ashar.

Tujuan pertama adalah ke rumah pemilik usaha Arafa Tea. Jadi ceritanya si Devi  teman saya ini adalah pecinta segala macam tentang green tea seperti saya, dia sudah berencana membeli…

View original post 391 more words

Katagori:Sunda | Umum

Dana Désa Rp 9,1 T Dikucurkan, KPK Béré 3 Bongbolongan Penting

Ilustrasi patani keur manen paré. [Antara/Saiful Bahri]

Ilustrasi patani keur manen paré. [Antara/Saiful Bahri]

Sanggeus ngahasilkeun polemik di umum, pamustunganana pamaréntah jadi nyalurkeun dana désa anu badagna ngahontal Rp 9,1 triliun dina mimiti Januari 2015 ka hareup.

Nanggepan rencana pamaréntah kasebut, Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) ngusulkeun tilu hal penting anu perlu diantisipasi nyegah lumangsungna prakték calikong dina palaksanaanana.

Read more…

Katagori:Desa Tags: ,

Irman Meilandi: Waktuna Ngawangun Désa

Irman Meilandi

Irman Meilandi

Irman Meilandi (40) henteu kungsi nyangka hasil ngalalana ka sajumlah wewengkon di Indonésia ngamuara dina panyalametan kampung halamanna di Désa Mandalamekar, Kacamatan Jatiwaras, Kabupatén Tasikmalaya, Jawa Barat. Hasilna kacida amis. Désa anu jarakna 40 kilométer ti puseur dayeuh Kabupatén Tasikmalaya éta beuki siap jadi conto pikeun désa séjén di Indonésia.

Kira-kira 10 taun ka tukang, Irman percaya diri ngapromosikeun leuweung Mandalamekar ka baturna anu aktip nyalametkeun owa jawa. Leuweung Pasir Bentang dipiyakin jadi tempat anu pas pikeun ngaleupasliarkeun sato anu ampir punah éta. Dina ingetanna, Pasir Bentang mangrupa imah pikeun rébuan tangkal sarta ratusan cinyusu. Read more…

Amien Rais Puji Biantara Jokowi Dina Forum APEC

Respons kapala pamaréntahan nagara deungeun ka Présidén Joko Widodo sarta Indonésia.  [KOMPAS/ANDRI, AP PHOTO/ANDY WONG]

Respons kapala pamaréntahan nagara deungeun ka Présidén Joko Widodo sarta Indonésia. [KOMPAS/ANDRI, AP PHOTO/ANDY WONG]

Ketua Majelis Pertimbangan Partai Amanat Nasional (PAN) Amien Rais muji biantara Présidén Joko Widodo dina forum APEC CEO Summit di Beijing, Senén (10/11/2014). Cacak ngaku teu nempo sakabéh biantara Jokowi, Amien meunteun, biantara anu ditepikeun Jokowi cukup alus.

“Saya tidak melihat semuanya, tetapi saya sempat beberapa menit melihat. Menurut saya cukup bagus,” kecap Amien, saréngsé acara deklarasi sarta pengukuhan kepengurusan Koalisi Merah Putih DKI Jakarta, di Hotél Gran Melia, Jakarta, Salasa (11/11/2014). Read more…

Katagori:Politik Tags: , ,

Nasdém Tampik Merésan Konflik di DPR Ngaliwatan Révisi UU MD3

Ketua DPP Partai Nasdem Victor Laiskodat

Ketua DPP Partai Nasdem Victor Laiskodat (KOMPAS.com/INDRA AKUNTONO)

Pupuhu Fraksi Partéi Nasdém di DPR Victor Laiskodat nyatakeun, pihakna nampik mérésan konflik di DPR ngaliwatan révisi Tata Lantip DPR sarta Undang-undang No 17 warsih 2014 ngeunaan MPR, DPR, DPD, sarta DPRD (UU MD3).

Nurutkeun Victor, ngabéréskeun masalah ku cara ngarobah aturan nyaéta bukti négatif hiji prosés pulitik di parlemén.

Read more…

Katagori:Politik

5 Poé di Surabaya Ngiringan Rakernas Relawan TIK jeung Festival TIK 2013 #2

sambungan ti bagéan #1

Di jero karéta Turangga tujuan Surabaya, Tim Relawan TIK Jabar (Kuring, kang Riksa, kang Elsen, néng Diana, jeung néng Erna) mosisikeun diuk di korsi masing-masing, sesuai tikét.

Kuring diuk ngarendeng jeung kang Elsen, néng Diana jeung néng Erna, sedengkeun kang Riksa diuk nyorangan. Karéta Turangga meluncur ka Surabaya pas jam 20.00 WIB.

Read more…

5 Poé di Surabaya Ngiringan Rakernas Relawan TIK jeung Festival TIK 2013 #1

image

Angkat ti bumi di Kampung Sekebuluh Desa Ciburial tabuh 18.30 WIB (ba’da Magrib). Nyimpang heula di puncer tanjakan, bari leleson saatos nikreuh nanjak meuntas Jalan Raya Resort Dago Pakar. Di puncer tanjakan ngahaja cicing heula da boga janji, jeung salah saurang rélawan #DeMIT (Desa Melek IT) Desa Ciburial anu nyanggupan mancén tugas. Aya dongeng aheng tur moal bisa dipohokeun di eta puncer, keun we ngan saukur kuring jeung si manehna hungkul nu apal.

Read more…

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 815 other followers