Tepas > Politik > Amien Rais Puji Biantara Jokowi Dina Forum APEC

Amien Rais Puji Biantara Jokowi Dina Forum APEC

Respons kapala pamaréntahan nagara deungeun ka Présidén Joko Widodo sarta Indonésia.  [KOMPAS/ANDRI, AP PHOTO/ANDY WONG]

Respons kapala pamaréntahan nagara deungeun ka Présidén Joko Widodo sarta Indonésia. [KOMPAS/ANDRI, AP PHOTO/ANDY WONG]

Ketua Majelis Pertimbangan Partai Amanat Nasional (PAN) Amien Rais muji biantara Présidén Joko Widodo dina forum APEC CEO Summit di Beijing, Senén (10/11/2014). Cacak ngaku teu nempo sakabéh biantara Jokowi, Amien meunteun, biantara anu ditepikeun Jokowi cukup alus.

“Saya tidak melihat semuanya, tetapi saya sempat beberapa menit melihat. Menurut saya cukup bagus,” kecap Amien, saréngsé acara deklarasi sarta pengukuhan kepengurusan Koalisi Merah Putih DKI Jakarta, di Hotél Gran Melia, Jakarta, Salasa (11/11/2014).

Amien ngaharepkeun, naon anu ditepikeun ku Jokowi bisa geura-giru direalisasikan. Leuwih deui, biantara Jokowi meunangkeun pangbagéa positif ti para delegasi anu hadir.

Ketua Majelis Pertimbangan Partai Dewan Pimpinan Pusat Partai Amanat Nasinal Amien Rais nepikeun biantara dina acara pengukuhan pangurus Dewan Pimpinan Daerah PAN Jakarta Utara, Saptu (28/12/2013). Dina biantarana Amien negeskeun deui sumanget kader PAN anu baris meunang pemilu 2014, sarta ngajadikeun Ketua Umum PAN Hatta Rajasa minangka Présidén RI. [TRIBUNNEWS/DANY PERMANA]

Ketua Majelis Pertimbangan Partai Dewan Pimpinan Pusat Partai Amanat Nasinal Amien Rais nepikeun biantara dina acara pengukuhan pangurus Dewan Pimpinan Daerah PAN Jakarta Utara, Saptu (28/12/2013). Dina biantarana Amien negeskeun deui sumanget kader PAN anu baris meunang pemilu 2014, sarta ngajadikeun Ketua Umum PAN Hatta Rajasa minangka Présidén RI. [TRIBUNNEWS/DANY PERMANA]

“Sambutan dari para delegasi juga bagus. Sekarang tinggal bagaimana follow-up-nya,” ceuk urut Ketua MPR éta.

Kawas dikutip ti poéan Kompas, Jokowi ngamangpaatkeun forum APEC CEO Summit di Beijing pikeun nawarkeun kasempetan investasi pangwangunan infrastruktur anu patali jeung konektivitas di Tanah Air. Kira-kira 500 pamingpin pausahaan kakoncara ti 21 nagara di Asia Pasifik kasampak antusias kalawan paparan Jokowi.

Dina forum éta, biantara Jokowi henteu maké téks, tapi nepikeun presentasi dina basa Inggris sarta ngamangpaatkeun slide layar rubak. Di dinya, manéhna mintonkeun grafis peta Indonésia sarta data statistik minangka penunjang. Éta paparan mimiti Jokowi dina forum internasional minangka Présidén.

Ngamimitian presentasina, Jokowi mikeun gambaran ngeunaan Indonésia anu ngabogaan 17.000 pulo kalawan populasi nu nyicingan kira-kira 240 juta jiwa. Saterusna, manéhna ngécéskeun agénda pangwangunan di Indonésia ka hareup anu fokus dina konektivitas maritim, pangwangunan 24 palabuhan, sarta transportasi massal karéta seuneu, sarta pembangkit listrik 35.000 MW.

Jokowi ngagambarkeun kumaha konektivitas antarpulo tacan kabangun kalawan alus ku kituna aya kasenjangan harga komoditas barang antara pulo anu hiji sarta anu séjén. Manéhna nyontokeun harga semen di Papua anu bisa ngahontal 25 kali lipet ti harga di Pulo Jawa.

Sajaba ngadadarkeun kasempetan anu aya, Jokowi jujur ngungkabkeun ayana sajumlah masalah anu ngahambat pangwangunan di Indonésia, mimiti ti birokrasi perizinan, pambebasan lahan, nepi ka katersediaan listrik. Tapi, manéhna ogé usaha meyakinkan golongan usaha di Asia Pasifik yén pasualan-pasualan éta baris jadi fokus pembenahan ti pamaréntahanana.

Mungkas presentasina, Jokowi ngondang golongan usaha dina forum APEC pikeun investasi dina pangwangunan di Indonésia.

“Kami menantikan Anda untuk datang ke Indonesia dan berinvestasi di Indonesia,” ceuk urut Gubernur DKI Jakarta éta. [kom]

Advertisements
Katagori:Politik Tags: , ,
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: