Tepas > Desa > Dana Désa Rp 9,1 T Dikucurkan, KPK Béré 3 Bongbolongan Penting

Dana Désa Rp 9,1 T Dikucurkan, KPK Béré 3 Bongbolongan Penting

Ilustrasi patani keur manen paré. [Antara/Saiful Bahri]

Ilustrasi patani keur manen paré. [Antara/Saiful Bahri]

Sanggeus ngahasilkeun polemik di umum, pamustunganana pamaréntah jadi nyalurkeun dana désa anu badagna ngahontal Rp 9,1 triliun dina mimiti Januari 2015 ka hareup.

Nanggepan rencana pamaréntah kasebut, Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) ngusulkeun tilu hal penting anu perlu diantisipasi nyegah lumangsungna prakték calikong dina palaksanaanana.

“Ada tiga hal yang perlu dilakukan. Pertama, harus dirumuskan lingkup penggunaan keuangan sehingga peruntukannya menjadi jelas,” kecap Wawakil Pupuhu KPK, Bambang Widjojanto ngaliwatan talatah singget, Kemis (13/11/2014).

Kadua, tuluy Bambang, perlu dirumuskeun mekanisme pangeluaran sarta pertanggungan jawab anu teges sarta écés, sarta parencanaan sarta palaksanaan anu transparan.

Pamungkas, ungkab Bambang, perlu dijieun sistem pengawasan partisipatif anu ngalibatkan umum dina hal ngawas pamakéan dana sarta sistem pertanggungjawabanna.

Kawas dipikanyaho, pamaréntah boga rencana nyalurkeun dana désa sagedé Rp 9,1 triliun dina mimiti Januari 2015. Saban désa rata-rata meunangkeun Rp 1,1 milyar. Dana kasebut baris disalurkeun ka kira-kira 80.000 désa di Tanah Air. [bs]

Advertisements
Katagori:Desa Tag:,
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: