Archive

Posts Tagged ‘desa’

Dana Désa Rp 9,1 T Dikucurkan, KPK Béré 3 Bongbolongan Penting

Ilustrasi patani keur manen paré. [Antara/Saiful Bahri]

Ilustrasi patani keur manen paré. [Antara/Saiful Bahri]

Sanggeus ngahasilkeun polemik di umum, pamustunganana pamaréntah jadi nyalurkeun dana désa anu badagna ngahontal Rp 9,1 triliun dina mimiti Januari 2015 ka hareup.

Nanggepan rencana pamaréntah kasebut, Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) ngusulkeun tilu hal penting anu perlu diantisipasi nyegah lumangsungna prakték calikong dina palaksanaanana.

Read more…

Katagori:Desa Tags: ,

Irman Meilandi: Waktuna Ngawangun Désa

Irman Meilandi

Irman Meilandi

Irman Meilandi (40) henteu kungsi nyangka hasil ngalalana ka sajumlah wewengkon di Indonésia ngamuara dina panyalametan kampung halamanna di Désa Mandalamekar, Kacamatan Jatiwaras, Kabupatén Tasikmalaya, Jawa Barat. Hasilna kacida amis. Désa anu jarakna 40 kilométer ti puseur dayeuh Kabupatén Tasikmalaya éta beuki siap jadi conto pikeun désa séjén di Indonésia.

Kira-kira 10 taun ka tukang, Irman percaya diri ngapromosikeun leuweung Mandalamekar ka baturna anu aktip nyalametkeun owa jawa. Leuweung Pasir Bentang dipiyakin jadi tempat anu pas pikeun ngaleupasliarkeun sato anu ampir punah éta. Dina ingetanna, Pasir Bentang mangrupa imah pikeun rébuan tangkal sarta ratusan cinyusu. Read more…

Tukul Arwana Hayang Urang Désa Paham Internet

7 Nopémber 2011 1 comment

Saha jelema anu panglobana ngapromosikeun laptop sacara umum, jawabannya meureun lain agen promosi produk-produk éléktronik, tapi Tukul Arwana.

Enya, salah sahiji kecap-kecap anu pohara dipikawanoh ku masarakat lega ti pelawak kasebut nyaéta “kembali ke laptop” anu mindeng diucapkannya waktu jadi host dina hiji acara di télévisi Trans7 saban peuting. Tapi Tukul ogé weruh yén masarakat di pilemburan ayeuna arang kénéh anu ngagunakeun laptop.

Read more…

Katagori:Sunda | Umum Tags: , , ,

Sekebuluh Guyub Keneh [video]

20 Désémber 2010 Tunda talatah

Kampung Sekebuluh nyaeta salah sahiji kampung di Desa Ciburial Kacamatan Cimenyan. Anu Mana berbatasan langsung jeung Resort Dago Pakar (Desa Mekarsaluyu Kecamatan Cimenyan). Sekebuluh diwangun ku 4 RT. Sekebuluh disebut oge  RW 04 Desa Ciburial.

Kecap “sekebuluh” diwangun tina dua kecap Sunda, nyaéta seke anu hartinya cinyusu, sarta buluh ngaran awi, jadi hartina kurang leuwih cinyusu anu asalna tina awi buluh.

Read more…