Tepas > Politik > Nasdém Tampik Merésan Konflik di DPR Ngaliwatan Révisi UU MD3

Nasdém Tampik Merésan Konflik di DPR Ngaliwatan Révisi UU MD3

Ketua DPP Partai Nasdem Victor Laiskodat

Ketua DPP Partai Nasdem Victor Laiskodat (KOMPAS.com/INDRA AKUNTONO)

Pupuhu Fraksi Partéi Nasdém di DPR Victor Laiskodat nyatakeun, pihakna nampik mérésan konflik di DPR ngaliwatan révisi Tata Lantip DPR sarta Undang-undang No 17 warsih 2014 ngeunaan MPR, DPR, DPD, sarta DPRD (UU MD3).

Nurutkeun Victor, ngabéréskeun masalah ku cara ngarobah aturan nyaéta bukti négatif hiji prosés pulitik di parlemén.

“Nasdém itu prinsipnya bukan soal pembagiannya, kalau hanya untuk mengubah tatib dan MD3 demi mendapatkan unsur pimpinan, kami enggak mau,” kecap Victor, waktu dihubungan, Salasa (11/11/2014).

Manéhna ngécéskeun, Fraksi Nasdém siap konsistén kalawan usaha musyawarah cacak pamustunganana moal meunang korsi lulugu Alat Kelengkapan Déwan (AKD) di DPR. Kalawan catetan, DPR henteu perlu ngarévisi tatib sarta UU MD3 sarta ngabagi korsi lulugu AKD sacara proporsional.

Victor nuluykeun, minangka juru lobi, pulitisi senior PDI Perjuangan Pramono Anung geus nepikeun wacana ngarévisi tatib sarta UU MD3 minangka jalan keur ngabéréskeun kebuntuan di DPR dina kabéh fraksi sarta pupuhu umum partéi koalisi.

Dina kasempetan anu sarua, kecap Victor, Partéi Nasdém ogé nepikeun kabeuratanana lamun konflik di DPR dipungkas ku cara ngarévisi aturan.

“Kita ngomong soal nilainya, musyawarah. Enggak masalah kalau Nasdém enggak dapat apa-apa. Kalau nambah pimpinan melalui revisi tatib dan UU MD3, berarti semangatnya untuk nyari kursi, cara berpolitiknya tidak elok,” papar Victor.

Pramono Anung sarta Olly Dondokambey anu ngawakilan kubu Koalisi Indonésia Hébat geus nyieun kasapukan kalawan kubu Koalisi Mérah Putih anu diwakilan Idrus Marham sarta Hatta Rajasa di hareupeun lulugu DPR.

Kasapukan éta téh nambahan hiji korsi lulugu di kabéh AKD di DPR ku cara ngarévisi tatib sarta UU MD3. Skenariona, ngaliwatan kasapukan éta, Koalisi Indonésia Hébat diproyeksikan meunang 21 korsi lulugu AKD di DPR.

Révisi baris mimiti dipigawé sanggeus fraksi kubu Koalisi Indonésia Hébat mikeun susunan anggota di kabéh AKD sarta ditetepkeun dina sidang paripurna anu rencanana dilaksanakeun dina Kemis (13/11/2014).

Sanggeus ditetepkeun, Badan Législatif (Baleg) DPR baris dijieun. Engkéna, Baleg baris nyusun program législasi nasional babarengan pamaréntah, anu dijerona diasupkeun revisi UU MD3. [kompas]

Asal: http://nasional.kompas.com/read/2014/11/11/10521251/Nasdem.Tolak.Penyelesaian.Konflik.di.DPR.Melalui.Revisi.UU.MD3

Advertisements
Katagori:Politik
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: