Tepas > Sunda > Carita Pondok (Carpon)

Carita Pondok (Carpon)

Carita pondok mangrupa salah sahiji sastra anu geus jadi bagian penting konsumsi pamaca ayeuna. Ngan saeutik Koran sarta majalah di dunya anu henteu mintonkeun carita pondok minangka salah sahiji materi eusina. Tapi pikeun masarakat awam anu henteu icikibung dina panalungtikan sastra kacida hese neang sarta nalungtik kasang tukang kalahiran, perkembangan sarta inohong-inohong carita pondok dunya.

Carita pondok atawa mindeng disingget carpon nyaéta hiji wangun prosa naratif fiktif. Carita pondok condong mundel sarta langsung dina tujuanana dibandingkeun karya-karya fiksi anu leuwih panjang, kawas novel. Alatan singgetna, carita-carita pondok anu suksés ngandelkeun téknik-téknik sastra kawas inohong, plot, téma, basa sarta insight sacara leuwih lega dibandingkeun fiksi anu leuwih panjang.

Advertisements
Katagori:Sunda Tags: , , , ,
  1. 23 Oktober 2011 tabuh 9:10 am

    Ngiring ngalangkung ka palih deui….

    Nyanggakeun salam pangwanoh ti urang Lembur. Kaleresan abdi ge hoyong apal perkawis naon wae atuh anu aya pakaitna sareng carpon teh. Mudah-mudahan wae sakali waktos mah tiasa ngadamel carita anu wangunna carpon

  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: