Tepas > Informasi > Sekebuluh Guyub Keneh [video]

Sekebuluh Guyub Keneh [video]

Kampung Sekebuluh nyaeta salah sahiji kampung di Desa Ciburial Kacamatan Cimenyan. Anu Mana berbatasan langsung jeung Resort Dago Pakar (Desa Mekarsaluyu Kecamatan Cimenyan). Sekebuluh diwangun ku 4 RT. Sekebuluh disebut oge  RW 04 Desa Ciburial.

Kecap “sekebuluh” diwangun tina dua kecap Sunda, nyaéta seke anu hartinya cinyusu, sarta buluh ngaran awi, jadi hartina kurang leuwih cinyusu anu asalna tina awi buluh.

Hiji gambaran yen, karuhun urang baheula mere ngaran lembur teh sok identik  kalayan lingkungan anu dikandungna. Dina kecap sejen, karuhun urang baheula kacida merhatikeun kalestarian lingkungan.

Mangga nyanggakeun sakeudik video pondok, tambih teuing teu aya damel. Judulnya Sekebuluh Guyub Keneh:

Advertisements
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: