Tepas > Ceuk Beja, Internet, Teknologi > Reputasi, Pakarang Ampuh Sanghareupan Penjahat Cyber

Reputasi, Pakarang Ampuh Sanghareupan Penjahat Cyber

Kajahatan cyber nyaéta kejahatan nyaan; komo leuwih nguntungkeun, leuwih gampang pikeun penjahat pikeun nyumput sarta bisa jadi leuwih hésé pikeun diajukan ka méja héjo. Ayeuna, peunteun duit anu dihasilkeun kejahatan cyber geus ngaleuwihan perdagangan narkoba.

Saban tilu detik, hiji identitas dipaok –hartina, ampir 10.512.000 identitas pér warsihna. Surélék palsu, loka palsu sarta pariwara online linyok korban pikeun mikeun data pribadi kawas nomer kartu kredit. Maranéhanana baris ngalakonan sagala cara pikeun maok kabéh milik Anjeun: mimitian ti duit, identitas nepi ka ngaran alus.

Urang ulah nutupan panon yén penjahat cyber ayeuna geus ngarusak hirup manusa, lain ngan ngarusak komputer. Sarta padika anu maranéhanana pigawé beuki poé beuki licik.

Dua Péso Seukeut

Aya dua hal anu kadieunakeun lir péso seukeut anu mengoyak-ngoyak kaamanan cyber tradisional. Kadua tren ieu téh:

Kahiji, program jahat anu timbul kadieunakeun loba anu boga sipat polimorfik –maranéhanana bisa leuwih gampang nyumput, landian leuwih hésé dipikawanoh, alatan ampir saban wangun program anu mecenghul ngabogaan béda kalayan pendahulunya.

Kadua, lolobana anceman anu aya ayeuna ngagunakeun jalur serangan ti loka ramat. Ramat ngagampangkeun distribusi anceman cyber polimorfik sarta varian-variannya.

Sacara babarengan, kadua péso seukeut éta memojokkan cara-cara pertahanan tradisional. Contona akibat kadua tren ieu, Symantec anu tadina sapuluh taun ka tukang ngan perlu nyieun lusinan definisi virus anyar pér poé, kiwari kudu nyieun rata-rata 15.000 definisi virus anyar pér poé di 2009.

Aya hiji talatah anu écés anu bisa ditempo ti lobana sistem komputer di dunya anu terinfeksi: kaamanan tingkat dasar geus teu mahi deui. Solusi kaamanan tradisional geus kadaluwarsa.

Reputasi, Pakarang Ampuh

Konsép reputasi geus dipaké pikeun meunangkeun statistik sarta rating pikeun nungkulan sagala rupa masalah, mimitian ti ranking loka nepi ka néangan tempat dahar anu ngeunah. Symantec ogé mimitian mengadopsi sistem ieu saprak Norton 2010 jeung harepan bisa ngaronjatkeun standar kaamanan internet.

Kaci diitung, téknologi berbasis reputasi ieu baris ngamangpaatkeun pakarang pangbadagna anu dipiboga penjahat cyber –pangabisa maranéhanana pikeun nyieun program jahat anu unik kalayan pohara gancang — sarta membalikkan hal éta jadi pakarang pikeun ngalawan maranéhanana.

Nyokot kakuatan ti jutaan pamaké, anu ngahiji ngalawan penjahat cyber, téknologi ieu méré pangabisa dina konsumén pikeun ‘nampik’ bahaya digital sarta ‘ngidinan’ pangalaman online anu aman. Ieu matak bisa konsumén pikeun ngeureunkeun penjahat sanajan tacan kungsi nempo ‘beungeut’-na di poster-poster.

Penjahat cyber sok kalayan giat nulis sarta nulis deui program jahat anu anyar sarta unik, usaha pikeun sok aya di handapeun radar signature salila meureun. Jeung téknologi reputasi, malahan unikna file sarta atributnya anu mantuan Symantec mikawanoh hiji program jahat anyar.

Kakuatan Gotong-royong

Téknologi ieu, anu dimekarkeun salila tilu warsih leuwih, melacak file sarta aplikasi sarta lusinan atribut kawas umur file, asal download, digital signature sarta tingkat sumebarnana. Atribut-atribut kasebut dikombinasikan jeung hiji algoritma pikeun nangtukeun reputasinya.

Seiring terdistribusikannya hiji file di internet sarta robahna atribut-atribut éta, téknologi anu dipaké baris mengupdate reputasi file. Reputasi ieu jadi penting sabot  aya hiji file anu anyar, mangrupa hiji anceman, sarta henteu bisa dideteksi ku pertahanan tradisional.

Pakakas beyé Symantec ngabogaan basis instalasi pangbadagna di dunya, kalayan leuwih ti 50 juta langganan aktip sarta mayar, 370 juta komputer sarta surélék anu ditangtayungan sarta ngayak 25 persén ti surélék anu medar di internet di sakumna dunya.

Minangka lulugu pasar di widang kaamanan internet, Symantec ngabogaan posisi anu unik pikeun mawa pendekatan ieu ka pasar. Symantec ngabogaan basis instalasi anu badag sarta geus ngamekarkeun téknologi ieu salila tilu warsih leuwih.

Kalayan ngamangpaatkeun kakuatan gotong-royong, téknologi berbasis reputasi diharepkeun bisa ngarobah cara-cara ngalawan kejahatan cyber. Téknologi ieu baris nguatkeun téknik kaamanan tradisional, ngajadikeunna leuwih agresif sarta baris laér leuwih hésé pikeun penjahat pikeun nyingkahan pelacakan ngan ukur ku ngarobah program jahat maranéhanana.

 

Sumber: detiknet

Advertisements
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: