Tepas > Ngacapruk > Nganalar Religius

Nganalar Religius

Sok sanajan kayakinan dina hakekatna miboga sifat emosional, tapi penting pikeun nyokong kayakinan eta sacara rasional. Di hiji sisi, sokongan ieu kudu minton jadi benteng pikeun nguatkeun akidah atawa kaimanan di tengah pangaruh materialisme jeung sekularisme anu beuki ngarambah tur ngaglobal di zaman ayeuna. Di sisi sejen, manehna kudu minton jadi bahan dialog anu sehat nyanghareupan sikep skeptis akibat pangaruh negatif rupa-rupa ideologi modern ciga ateisme, materialisme, sekularisme, jeung sajabana, anu mun di antepkeun bisa ngabalukarkeun naon nu disebut “pangdeetan akidah.”

Iman ka Gusti Alloh teu cukup ngan ku dasar dogma wungkul, tapi kudu oge ditopang ku argumen-argumen rasional; sakaligus pikeun nunjukkeun yen Islam teu pasalia jeung akal.

Hayu urang ngarefleksi diri tina sagala pasoalan jeung krisis kahirupan anu karandapan di alam dunya ieu. Tangtuna ngangge nalar anu sehat.

Advertisements
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: