Tepas > Informasi, Teknologi > Perang Tarif Internet

Perang Tarif Internet

Jaga tarif internet bakal kacida murahna. Hal ieu dimungkinkeun saenggeus tender broadband wireless access (BWA) alias WiMAX akhirna karealisasikeun. Perang tarif komunikasi data pasti bakal rame.
Lelang BWA pita 2,3 gigahertz (GHz) anu dikawitan ping 27 April kamari eta nyakup 30 blok di 15 zona. PT Berca Hardayaperkasa (BHp), pausahaan milik pangusaha Hartati Murdaya Poo, kacida ngadominasi ku meunangkeun tender di 14 blok.

Samentara eta PT Telekomunikasi Indonesia (Telkom) ngan mampu unggul di lima blok. Konsorsium PT Comtronics Systems jeung PT Adiwarta Perdania (Konsorsium WiMAX Indonesia) ngabagi kameunangan di tilu blok.

Sedengkeun PT First Media meunang dua blok. Para peserta sejena, PT Indosat Mega Media (IM2), PT Internux, jeung PT Jasnita Telekomindo, sewang-sewang meunangkeun hiji blok.

Para pameunang tender bisa nyisihkeun 73 paminat sejenna. Maranehna anu dielehkeun lain pausahaan heuheureuyan. Sababaraha malahan kagolong pausahaan mapan di bisnis jasa telekomunikasi informatika.

Sebut wae, misalna, PT Bakrie Telecom, PT Power Telkom, jeung PT Indosat. Menteri Komunikasi jeung Informatika Mohammad Nuh negeskeun, proses lelang ieu lumangsung fair. Teu aya hanky-panky.

WiMAX mangrupakeun teknologi husus anu dikembangkeun pikeun nga-deliver layanan data atawa internet ku kapasitas bandwidth anu luhur. Liwat WiMAX Forum, para manufaktur global ngabagi teknologina babarengan, jadina biaya ahir parangkat bisa diteken leuwih handap. Ku ayana biaya parangkat anu leuwih handap, bisa diparkirakeun bakal aya perang tarif antara operator komunikasi data.

Perang tarif eta ayeuna geus dimimitian ku Telkom jeung anak pausahaanna, Telkomsel. Telkom, misalna, anyar-anyar ieu ngaluncurkeun layanan internet sapuasna ku biaya Rp 2.500 per poe.

Eddy Kurnia, Vice President Public and Marketing Communication Telkom, optimis tarif murah ieu bakal ningkatkeun palanggan data komunikasi Telkom.

Lengkah Telkom ieu katinggalina bakal gancang dituturkeun ku para pasaingna. Perang tarif internet pasti bakal rame. Hayu urang lalajoan.

Advertisements
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: