Tepas > Motivasi, Tips > 5 Tips Ngabereskeun Masalah Kahirupan Ku Cara Ngaoptimalkeun Kakuatan Dina Diri Urang

5 Tips Ngabereskeun Masalah Kahirupan Ku Cara Ngaoptimalkeun Kakuatan Dina Diri Urang

Dina kahirupan, masalah pastina salawasna aya. Tapi, teu aya masalah anu teu mungkin direngrsekeun. Urang salaku manusa nyekel peran konci dina ngarengsekeun hiji masalah.

Mangga perhatosekeun lima tips ngarengsekeun masalah hirup ku jalan ngaoptimalkeun kakuatan dina diri urang salaku sumber solusina.

  • Kakuatan Kapeped. Hal ieu aya pakuat-kait hususna jeung sikep resep nunda pagawean, salah sahiji cara ngubaranna ku ngagunakeun kakuatan kapeped. Ucapkeun ka diri urang sorangan yen urang boga waktu teu lila. Bisa lima menit atawa 10 menit pikeun nganggeuskeun pagawean anu kudu dipigawe. Bisa oge ku ngucapkeun anu leuwih ekstrim, ucapkeun yen ieu teh aktivitas panungtungan anu bakal urang pigawe di dunya ieu. Kuring yakin urang bakal ngalakukeunana kalayan soson-soson jeung teu aya deui panundaan. Waktu anu samporet bakal maksa urang digawe gancang. Dina situasi kapeped urang biasana bisa ngalakukeun pagawean anu luar biasa.
  • Picinta naon-naon anu anjeun lakukeun. Naon wae profesi atawa pagawean anjeun, jeung naon wae anu anjeun lakukeun, lakukeun kalayan pinuh kacintaan. Lamun urang micinta naon wae anu ku urang di lakukeun, teu aya kecap ngedul, teu aya kecap payah, teu aya kecap pegat harepan. Lakukeun anu anjeun resep jeung kabagjaan bakal nuturkeun anjeun. Bisa dina rupa duit atawa hal sejen anu jauh leuwih ngabagjakeun anu teu bisa ditukeur ngan saukur ku harta banda.
  • Heup, mikir negatif. Positif jeung negatif ngarupakeun dua hal anu salawasna bakal pagendeng-gendeng nepi ka iraha wae. Tapi lamun urang salawasna ngan kajebak dina kubangan pikiran negatif moal aya waktu pikeun urang ninggali hiji pasoalan kalayan herang panon. Misalna wae urang ngomong “ah ieu pan hese”, “moal mungkin kuring bisa,” jeung sagala macem anu sejenis anu ngan ninggali aspek negatif hiji hal.
    Gancang alihkeun perhatosan anjeun kanu hal anu positif. Kanu kasempetan anu hade jeung kasempetan anu positif tina sagala hal atawa kajadian anu karandapan. Bisa hiji kasempatan pikeun diajar, pikeun jadi jalma anu leuwih hade, pikeun meunangkeun panghasilan tambahan, pikeun ngabangun jaringan anu leuwih lega, pikeun ngaraih cita-cita anjeun, atawa naon wae.
    Lamun urang ninggali sisi positifna, jeung lain dina sisi negatifna, rasa sieun anu salila ieu sumbarambah dina diri anjeun bakal ngurangan. Jeung anjeun bakal ngarasa jadi pribadi anu leuwih hade, leuwih optimis, jeung pinuh sumanget.
  • Jieun Komitmen. Kadang kuring ngadenge jalma anu ngeluh eukeur kaleungitan motivasi atawa kurang sumanget dina kahirupan. Koncina, komitmen kalayan jujur kana diri urang sorangan. Jieun komitmen pikeun kahirupan anu leuwih hade tina detik ka detik, tina menit ka menit, tina jam ka jam, tina poe ka poe, jeung tina hiji aktivitas ka aktivitas sejenna.
    Kadituna ucapkeun komitmen eta ka jalma-jalma di sabudeureun anjeun. Caritakan kagiatan anu enggeus anjeun lakukeun, anu aya pakuat-kait jeung komitmen anjeun.
    Urang kudu tanggung jawab kana komitmen anu enggeus dijieun. Ulah ngaera-era diri sorangan. Jadikeun komitmen anu enggeus diucapkeun salaku anu ngajaga sumanget urang.
  • Mimiti gawe. Nya, kadituna gawe wungkul. Pas mimiti gawe, artina anjeun mimiti gerak. Teu deui aya di tempat anu sarua. Anjeun enggeus ngalakukeun hiji kamajuan. Sagede naon wae eta!
    Daripada ngan ngahariwangkeun hal anu teu jelas atawa boga harepan teu puhu teu congo, mimiti gawe. Sagalana bakal leuwih gampang pas anjeun mimiti gawe.

Mugia aya manfaat pikeun urang sadaya. Tetep sumanget.

Advertisements
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: