Tepas > Tips & Trik > Tips Ampuh Nyinglar Panipuan di Facebook

Tips Ampuh Nyinglar Panipuan di Facebook

Serangan phising (panipuan online) liwat Facebook beuki ngahariwangkeun. Vendor kaamanan internet Kaspersky Lab ngungkapkeun yen kode jahat anu disebarkeun liwat situs jajaring sosial ieu 10 kali leuwih efektif ngainfeksi, dibandingkeun eujeung distribusi malware liwat email.

Tipuan phising bisa sukses kualatan pura-pura jadi hiji hal anu dina mimitina katenjo legal keur nguseupan korban. Tetep waspada jeung lakukeun tindakan pancegahan anu pas ngarupakeun konci supaya teu asup kana parangkap maranehna.

Pikeun ngaantisipasi serangan phising kasebut, ieu tips ampuh ti Kaspersky, anu dikutip detikINET tina katerangan resminya, Jumaah (22/5/2009):

  • Pikeun situs sarupa Facebook, jieun bookmark pikeun kaca login, atawa ngetik URL sacara langsung dina browser address bar.
  • Ulah ngaklik link dina pesen email.
  • Ngan ngetik data rusiah dina website anu aman.
  • Pariksa akun bank Anjeun sacara regular jeung ngalaporkeun naon bae anu nyurigakeun ka pihak bank Anjeun.
  • Teang tanda giveaway tina email phising: lamun hal eta teu ditujukeun sacara personal ka Anjeun, lamun Anjeun lain hiji-hijina panarima email, lamun aya kesalahan ejaan, tata basa atawa sintaks anu goreng atawa kekakuan sejenna dina pamakean basa.
  • Install software pikeun kamanan internet jeung tetep update anti-virus.
  • Install patch kaamanan.
  • Waspada tina email jeung pesen instan anu teu dipenta.
  • Ati-ati pas login anu menta hak administrator.
  • Back up data Anjeun.

Mugia jadi manpaat.

Advertisements
  1. Can aya pairan.
  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: