Tepas > Ngacapruk, Sosial, Sunda, Umum > PAMARENTAH ANU NGEMBAN AMANAH RAHAYAT

PAMARENTAH ANU NGEMBAN AMANAH RAHAYAT

Indit tina kasadaran yen pangwangunan teh diwaragadan ku duit rahayat, ‘Pamarentah anu Melayani’ lain saukur pesen moral wungkul. Eta teh nyaeta hiji kawajiban, konsekuensi logis tina transaksi ijab qobul amanah rahayat, anu kudu ditanggung jeung ditangtungkeun.

Kasadaran yen bahaya ‘kakuasaan’ parantos mindeng digaungkeun. ”Kakuasaan cenderung korup (nyimpang), kekuasaan anu absolut cenderung nyimpang sacara absolut. Kasadaran ieu kudu minuhan rohang pamikiran jeung hate urang, sabab sok sanajan urang lolos di dunya, tapi pasti urang dicegat di ”Poe Pangadilan Akherat”. Komo deui aya kamungkinan gede, urang hese lolos tina pangadilan dunya.

Kasadaran ieu kudu sacara walatra dipiboga ku sakabeh panyelenggara pamerentahan, alim ulama, tokoh masyarakat tug nepi ka masyarakat sacara kasaluruhan. Sahade naon kualitas demokrasi urang nyaeta sakuat naon urang ngajaga / ngawal amanah rahayat.

Sakitu wae, wilujeng ngamaknaan.

Advertisements
  1. 26 Méi 2009 tabuh 3:55 am

    Sugeng enjang kang Siayi.:roll:
    Blogipun sampun sae sangat, ananging langkung sae menawi postingipun dipun paringi terjemahipun dhateng basa Indonesia. Matur nyuwun n salam kenyal yah 😀

  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: