Tepas > Sunda | Umum > TULISAN MUNGGARAN: URANG SUNDA ARAYA ??

TULISAN MUNGGARAN: URANG SUNDA ARAYA ??

Sampurasun, wilujeng sumping pikeun anjeun, anu parantos rurumpaheun linggih ka ieu blog. Ieu teh tulisan munggaran kuring dina ieu blog.

Maksud kuring nyieun ieu blog, teu aya sanes dina enggoning ngeuyeub-ngeuyeub media basa Sunda. Naha kudu dieuyeub-euyeub? Loba pisan alesanana, diantarana bae pikeun ngamumule jeung sarana diajar basa Sunda (hususna pikeun kuring salaku orang Sunda), ngawanohkeun budaya Sunda ka saha bae, boh ka urang Sunda atawa urang non Sunda.

Kualatan ieu blog oge, kuring jadi ”dipaksa” pikeun diajar nulis dina basa Sunda. Eh.. Geuning hese nya..! Aneh, padahal kuring teh urang Sunda, hirup jeung huripna oge (saheunteuna dugi ka danget ayeuna) di tatar Sunda. Tapi, kuring yakin laun-laun kuring bakal bisa, asal kuring daek sabar. Komo deui aya urang Sunda anu jembar pangartina, tur teu lebar ngawur-ngawur pangaweruhna (bidang naon wae) kersa ngawurukan, mapagahan simkuringmah, aduh kacida atohna.

Kuring teh urang Sunda anu kadesek ku kahirupan tur budaya anu teu nyunda. Tapi kuring hayang Sunda tetep aya. Ngan hanjakal elmu pangaweruh simkuring dina hal kasundaan, kacida hengkerna.

Cing tulungan, baraya Sunda di mana wae ayana.

Araya…?

Advertisements
Katagori:Sunda | Umum
  1. 31 Méi 2009 tabuh 7:56 pm

    salam kenal aja ti urang sunda sebrang neh

  2. 16 Juni 2009 tabuh 6:28 am

    aya yeuh kang simkuring 🙂

  1. No trackbacks yet.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: